Timothy McVeigh


Timothy McVeigh


Tim McVeigh-Pedersen startet med å spille gitar på Viborg Musikskole og interessen viste sig tidlig for den klassiske gitar. I 2008 ble han kåret som årets danske gitartalent. I den forbindelse ble han invitert til å holde en solo-recital på Ålborg Internationale Guitarfestival.


I de senere år har han opnådd finaleplasser ved flere internationale gitarkonkurranser, bl.a. ved Aachener Gitarrenpreis og Twents Gitaar Festival. Siden 2008 har han studert på Det Jyske Musikkonservatorium hos konsertguitarist Frederik Munk Larsen, og i september 2014 avsluttet han solistutdannelsen med en debutkonsert i Symfonisk sal i Musikhuset i Aarhus som senere ble sendt i Danmarks Radio .


Sideløpende med studiene på solistlinjen på Aarhus Musikkonservatorium, har han tatt en mastergrad på Conservatorium Maastricht i Holland, hvor han studerte hos den berømte konsertguitarist, Carlo Marchione.


Tim fungerer nå som freelance musiker som sologitarist og som gitarist i forskjellige faste ensembler som Trio TIA (Klarinet, Saxofon og gitar) og Duo Veie/McVeigh (fløyte og gitar). Tim har siden 2013 vært ansatt som gitarlærer på Aarhus Musikskole.


Tim Mcveigh-Pedersen er ytterligere engasjert i mange ny-musikk konstalasjoner med nålevende komponister og har i 2018/2019 en konsertrekke i Norden med med Trio TIA som spiller musikk av nålevende kvinnelige komponister, med bla. et verk den danske up-and-coming komponist, Mette Nielsen. Konsertrekken er støttet af Danmarks Kunstfond.

DELTAR:

FREDAG 20.09.2019

KL. 21.00

PAPIRHUSET TEATER

THE LODGER

FØLG OSS

Copyright © All Rights Reserved

SAMARBEIDSPARTNERE

MUSIKK I SENTRUM 

 20 - 22 september 2019