Engegårdskvartetten


Engegårdskvartetten


Engegårdkvartetten så dagens lys under midnattssolen i Lofoten i 2006. Raskt ble dette kammermusikk-ensemblet et av de mest ettertraktede i Norge. Kvartetten er kjent for sine mange modige og friske tolkninger av det klassiske repertoaret. Samtidig legger de vekt på å markere sitt skandinaviske opphav.


Kvartetten har høstet internasjonal anerkjennelse, og de har vært med på å skape gode og tette bånd med flere ledende internasjonale utøvere. Ambisjonen blir gjenspeilet i svært varierte og rikholdige  konsertprogrammer.


Engegårdkvartettens debut-CD ble utgitt i 2008. Platen ble hyllet som Norges beste klassiske utgivelse i følge Kjell Hillveg, en av landets mest fremtredende musikk kritikere. For denne platen fikk Engegårdkvartetten også strålende internasjonale anmeldelser, blant annet «The playing is
breathtaking» i «The Strad», og «First rate quartet playing» i «International Record Review». Deres andre utgivelse ble tildelt den meget høythengende «Supersonic Award» av musikkmagasinet «Pizzicato».

I januar 2016 ble deres seneste CD sluppet med suksess. Denne platen inneholder verk av nordiske mestre som Grieg, Sibelius og Olav Anton Thommessen. Utgivelsen er kritikerrost, og høster velfortjent anerkjennelse: «Her har vi antakelig fått den tolkningen som Grieg-elskere har ventet på», sier den engelske nestoren Tully Potter i «Music Web International» 


Engegårdkvartetten er aktive med sin konsertvirksomhet i Norden og i utlandet. Europas fineste konsertlokaler er gjestet, som Mozarteum i Salzburg, og Rudolfinum i Praha. Viktige festivaler har også fått oppleve deres spilleglede som på SoNoRo Festivalen i Bukarest, St. Magnus International Festival i Orkney, samt i Tsjekkia, Sveits og Tyskland. I 2015 spilte de for et begeistret publikum i Bogotá, og Sao Paolo i Sør Amerika.


Medlemmene i Engegårdkvartetten er alle grunnleggende opptatt av å fremme kammermusikken her hjemme i Norge. Arvid Engegård er både grunnlegger og kunstnerisk leder av Lofoten International Chamber Music Festival, og Juliet Jopling er sterkt involvert i Oslo Quartet Series som grunnlegger og kunstnerisk rådgiver.


Blant annet har Engegårdkvartetten vært så heldig å spille med Leif Ove Andsnes, Christian Ihle Hadland, Emma Johnson, og András Schiff. Kvartetten trives også i selskapet med den etablerte folkemusikeren Nils Økland, med skuespilleren Bjørn Sundquist og med jazz-fiolinisten Ola Kvernberg.


Deres nyskapende minifestival ‘på 1-2-3’ finner sted i Oslo hver høst. Med fokus på en komponist hvert år, samler festivalen noen av landets beste musikere, og har vist seg å være svært populær. I 2019 er det ‘Brahms på 123’ som står på programmet. 


Engegårdkvartetten støttes av Norsk Kulturråd.

Foto: Espen Mortensen

DELTAR:

LØRDAG 21.09.2019

LØRDAG 21.09.2019

SØNDAG 22.09.2019

KL. 12.00

KL. 18.00

KL. 13.00

TEIE HOVEDGÅRD

JALSBERG HOVEDGÅRD

TEIE HOVEDGÅRD

BRUNSJ MED BRAHMS OG LISZT

ENGEGÅRDSKVARTETTEN

KLASSISK KAFÉ KONSERT

FØLG OSS

Copyright © All Rights Reserved

SAMARBEIDSPARTNERE

MUSIKK I SENTRUM 

 20 - 22 september 2019