Christian Grøvlen

Christian Grøvlen  (klaver)

 

Christian Grøvlen, ”den siste i en lysende rad av norske klaverfenomener (Mona Levin, Klassiskmusikk.com)” begynte å spille piano som femåring, og senere studerte han med prof. Jiri Hlinka, som han fortsatt mottar veiledning fra. Grøvlen har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole, Universität für Musik und darstellende Kunst Wien og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, hvor han debuterte fra Solistklassen høsten 2017. Han har mottatt Robert Levin prisen, Léonie Sonning Talentpris i Danmark og Statens Kunstnerstipend for yngre, nyetablerte kunstnere.

 

Sommeren 2017 utkom Christians første innspilling ”Bach – Inside Polyphony” på det kritikerroste selskapet 2L til strålende kritikker. Som solist og kammermusiker han har medvirket på de fleste av Norges festivaler, inkludert Festspillene i Bergen og han har spilt med flere ledende musikere og sangere. I februar 2019 debuterte Christian som solist med Kringkastingsorkesteret  i Universitetets Aula i Oslo og på skuddårsdagen i 2020 debuterer han med Operaens Orkester på Hovedscenen i Den Norske Opera.


"Når pianisten Christian Grøvlen (f. 1990) nå gir ut sin første plate med et rent Bach- program, er det ingen tvil om at debuten er lovende, ja, på en personlig, særegen måte. (…) En plate som allerede vitner om en moden og levende musiker med fremtiden foran seg”

 

Emil Bernhardt, Morgenbladet om “Bach – Inside Polyphony”

DELTAR:

LØRDAG 21.09.2019

SØNDAG 22.09.2019

KL. 12.00

KL. 13.00

TEIE HOVEDGÅRD

TEIE HOVEDGÅRD

BRUNSJ MED BRAHMS OG LISZT

KLASSISK KAFÉ KONSERT

FØLG OSS

Copyright © All Rights Reserved

SAMARBEIDSPARTNERE

MUSIKK I SENTRUM 

 20 - 22 september 2019