Program 2018

21 september 2018

FREDSMARKERINGSKONSERTVi markerer FN’s internasjonale fredsdag i Tønsberg domkirke med triosonater fra barokken, etterfulgt av fredsvandring over Slottsfjellet og til Slottsfjellmuseet.18.00: Tønsberg Domkirke


Opplev Buxtehudes kantate «Herr, nun lässt du deinen Diener in Frieden fahren» for tenor og strykere, samt danske og tyske kirkelige romanser.

Representanter fra forskjellige tros-samfunn/organisasjoner vil bidra med noen korte tekstlesninger. 


Håkon Anvik Rodvelt, tenor


Trio Sorella, stryketrio


Arne Rodvelt Olsen , Orgel
20.00: Slottsfjellmuseet (foredrag)


Steinar Bryn fra Nansen Dialog holder foredraget Dialog – undervurdert verktøy i fredsarbeidet

Fri inngang. Kollekt. Inntektene går til Norges fredslag.

Fredslaget ble stiftet i 1885 og har hatt bl.a. Bjørnstjerne Bjørnson og Arne Garborg som medlemmer.

ÅPNINGSKONSERT
20.00: Oseberg Kulturhus Offisiell åpning av Musikk i Sentrum v/ordfører Petter Berg.

Åpningskonserten byr på smakebiter fra festivalens øvrige program, elegant geleidet av festivalens egen konferansier Aksel Kolstad.


Aksel Kolstad - klaver og konferansier

William Gough - fagott

Nova Vita - gitar, fiolin og cello

Vein trio - klaver, bass og trommer

FESTIVALPUB
22.00: Bar X


Festivalen fortsetter i Bar X på Oseberg. Aksel Kolstad og Vein Trio gir et spennende møte mellom en klassisk utdannet pianist og et jazzensemble.


Aksel Kolstad

Vein trio


22 september 2018

SUR L'EAU - DANS L'EAU


med paddleboarder og pianist Aksel Kolstad11.00: Kanalen


SUR L'EAU


En musikalsk begivenhet hvor stand-up paddleboarding (SUP) møter impressjonisme. Musikk i Sentrums festivalartist og multikunstner Aksel Kolstad byr på en SUP safari på Tønsberg byfjorden. Vi kan love moro på vannet med lek og konkurranser. Deltagerne får låne paddleboard og åre. Ta med badetøy/treningstøy og handklær. Begrenset antall deltagere - her er det første mann til mølla! NB. Alle deltagerne må kunne svømme og må undertegne et eget ansvarsskjema (Foresatte må skrive under for dem under 18 år. Aldersbegrensning på 12 år). Begrenset antall plasser på SUP safari.


'Sur l'eau' (SUP) er ikke inkludert i gratispasset for barn/ungdom.  SUP koster kr.100. 'Dans l' eau' konserten er gratis.

SUP er inkludert i festivalpasset, men krever påmelding da det er begrenset med plasser.  Påmelding sendes til: sarah@musikkisentrum.no

 

13.00: Oseberg Kulturhus

 

DANS L'EAU


Etter SUP safari på vannet serveres det Aksels signatur meny - champagne, brus og pølser, før vi blir med Aksel inn i Oseberg Kulturhus for å høre et program inspirert av vann! Publikum vi blant annet vil høre verk av Debussy, Mozart, Grieg, Tveitt og Kolstad. Konserten varer ca. en time. Det er mulig å kjøpe konsertbillett uten å være med på vannet.

 

Aksel Kolstad – klaver

DET KLINGER I KLOKKESPILL12.00: Farmandstorvet


Tønsbergs eget klokkespill er plassert på taket av Møllegaten 9, og kan høres i store deler av sentrum når det spiller en ritornell (et refreng) hver hele time. 

Domorganist Arne Rodvelt Olsen har gjennom flere år satt sammen det musikalske programmet, og under festivalen vil han gi oss en konsert på byens klokkespill. Vi lover stemning på torget med både høstsanger og toner fra barokken.

Klokkene er støpt av Olsen Nauen klokkestøperi, og ble skjenket som gave fra tidligere Sem kommune, da Tønsberg feiret sitt 1100-års jubileum i 1971.

EvenEvenEven13.00: Papirhuset teater- BARNEKONSERT


Velkommen til en visuell nytelse i dette animerte og musikalske møtet med Prøysen og hans diktning. 

Alf Prøysens viser har for lengst fått en plass blant klassikerne våre.  I boka Dra krakken bortåt glaset har Stein Erik Lunde skrevet biografien om Prøysen. Gjennom forestillingen EvenEvenEven forteller han selv om sitt møte med Prøysens diktning.


Stein Erik Lunde - opplesning


Reidar Vinje Stensvold - gitar


Olaf "Knerten" Kamfjord - bass


Jon K. Rosslund - trommer


Håvard Andreas Steensen - illustrasjon


* EvenEvenEven er ikke inkludert i Gratispass.

Under 20 år: billetter koster kr.50

MED VIND I SEILENE


Nova Vita og Marinemusikkens blåsekvintett med William Gough (fagott)

15.00: Seilloftet


Velkomment til dobbelkonsert i et lokale med maritimt preg, et seilmakeri i drift, Aker Seils Seilmakerverksted i Ollebukta. Medvirkende er Runar Kjeldsberg med Nova Vita, og Marinemusikkens blåsekvintett med William Gough (solo fagott). I første delen av denne konserten får vi et innblikk i det tidligromantiske repertoaret på tidsriktige instrumenter. Musikk av blant annet Francois de Fossa, som seilte fra Spania til Mexico spilt av Nova Vita:


Runar Kjeldsberg - romantisk gitar

Laima Olsson - fiolin

Judith-Maria Blomsterberg - cello


I pausen blir det enkel servering av afternoon tea, før Marinemusikkens blåsekvintett byr på Vivaldi, kleztmermusikk, shanties og tango i et variert og underholdende program .  Gjestesolist William Gough spiller Vivaldis konsert for fagott i C-dur.


Maiken Mathisen Schau - fløyte

Jørgen Fasting - obo

José Perez Castello - klarinett

Inge Hatlelid Mortensen - horn

Margrete Christensen Klavenæs - fagott

STREIFENJUNKO16.00: Tønsberg og Færder Bibliotek – Black Box


Urijazz og Nonfigurativ har i de seinere år samarbeidet om 4-5 konserter årlig, i tillegg til klubbenes respektive hovedprogrammer. Denne festivalkonserten er også et samarbeid. De to musikerne vi møter i Streifenjunko er betydelige instrumentalister og improvisatorer, ved siden av at de er med i en rekke andre prosjekter i ulike musikksjangere.


Eivind Lønning og Espen Reinertsen har spilt sammen i denne duoen, Streifenjunko, siden 2006 og har således opparbeidet en særdeles intuitiv og god kontakt i sitt improviserte univers, som grunnlag for uttrykket som alltid vil være «der og da», nytt og friskt.


Deres siste utgivelse «Sval Torv», ble kåret av tidsskriftet Jazznytt til en av de 50 viktigste norske utgivelsene i løpet av de siste 50 år. I 2010 fikk de «De Unges Lindeman-pris». De har spilt konserter ved kjente festivaler i Europa og de største festivalene Punkt, Kongsberg og Molde i Norge, og har i den seinere tid brukt mye elektronikk i sitt uttrykk.Eivind Lønning – trompet, elektronikk


Espen Reinertsen – saksofon, elektronikk


VEIN PLAYS RAVEL19.00: Oseberg kulturhus


Sveistiske Vein trio gjør jazzimprovisasjoner over Ravel’s musikk.

Trioen er kjent med å bevege seg i ulike musikalske landskap, denne gangen i det klassiske segmentet med Ravel, som appellerer til deres eget uttrykk og musikalske ideer. I løpet av deres eksistens gjennom ti år, har trioen spilt over hele verden. Etter konserten for Musikk i Sentrum, er London neste stopp før ferden går videre til en lengre turne i Syd-Amerika. Michael Arbenz - piano


Thomas Lähns - bass


Florian Arbenz - trommer

JAZZKVELD MED VESTFOLD JAZZENSEMBLE


 

22.00: Støperiet

 

Festivalen og Urijazz har som mål å presentere yngre utøvere fra regionen. Vestfold Jazzensemble er et prosjektorkester som i utgangspunktet møtes i ferier for å jobbe sammen og spille hverandres musikk. De fleste musikerne studerer eller er i en innledende fase av sitt kunstnerskap. Ensemblet ble etablert i 2013, men det er første gangen de spiller i Tønsberg.  Stiluttrykkene jazz, klassisk og rock er viktige elementer for bandet, som også nevner surfrock, serialistiske komposisjoner og konseptuelle improvisasjonsstykker fra sin portefølje.  Vestfold jazzensemble er under ledelse av Magnus Murphy Joelson, Petter Asbjørnsen og Arne Martin Nybo.

 

Ask Morris Rasmussen - saksofon

 

Lukas Zabulionis - saksofon

 

Tonje Øverland - klarinetter

 

Petter Lien - trompet

 

Magnus Murphy Joelson - trombone

 

Ulrik Ravn – horn

 

Peder Ravn - fagott

 

Jørgen Mathisen - fiolin

 

Arne Martin Nybo - gitar

 

Anders Gleditsch - piano/fender rhodes

 

Petter Asbjørnsen - bass

 

Per Kamfjord - trommer

23 september 2018

MASTERCLASS11.00: Teie Hovedgård


Aksel Kolstad inviterer regionenes unge talenter til Masterclass.

UNG14.30: Teie Hovedgård


Den unge britiske fagottisten William Gough gir oss innsikt i fagottens fantastiske klang med musikk av Elgar, Saint Säens og Bach.


William Gough – fagott


Aksel Kolstad – Klaver

I ROMANTIKKENS VERDEN17.00: Tønsberg og Færder bibliotek


Pianist Anne Kaasa tar oss med inn i den fascinerende verden av musikk fra den romantiske perioden i europeisk kunsthistorie. Musikk av Schubert, Chopin og Liszt.

 AVSLUTNINGSKONSERT


19.00: Tønsberg Domkirke


Årets festival avsluttes med Vestfold ungdomsstrykeorkester og lokale, unge talenter.

MUSIKK I SENTRUM FESTIVAL


 21 - 23 september 2018

FØLG OSS


SAMARBEIDSPARTNERE


Copyright © All Rights Reserved