Jazz

JAZZ

ÅPNINGSKONSERT
Fredag 21. September, 20.00: Oseberg KulturhusOffisiell åpning av Musikk i Sentrum v/ordfører Petter Berg.

Åpningskonserten byr på smakebiter fra festivalens øvrige program, elegant geleidet av festivalens egen konferansier Aksel Kolstad.


Aksel Kolstad - klaver og konferansier

William Gough - fagott

Nova Vita - gitar, fiolin og cello

Vein trio - klaver, bass og trommer

Ensemblegrupper fra Vestfold ungdomsstrykeorkester

FESTIVALPUB
Fredag 21. September, 22.00: Bar X


Festivalen fortsetter i Bar X på Oseberg. Aksel Kolstad og Vein Trio gir et spennende møte mellom en klassisk utdannet pianist og et jazzensemble.


Aksel Kolstad

Vein trio

STREIFENJUNKOLørdag 22. September, 16.00: Tønsberg og Færder Bibliotek – Black Box


Urijazz og Nonfigurativ har i de seinere år samarbeidet om 4-5 konserter årlig, i tillegg til klubbenes respektive hovedprogrammer. Denne festivalkonserten er også et samarbeid. De to musikerne vi møter i Streifenjunko er betydelige instrumentalister og improvisatorer, ved siden av at de er med i en rekke andre prosjekter i ulike musikksjangere.


Eivind Lønning og Espen Reinertsen har spilt sammen i denne duoen, Streifenjunko, siden 2006 og har således opparbeidet en særdeles intuitiv og god kontakt i sitt improviserte univers, som grunnlag for uttrykket som alltid vil være «der og da», nytt og friskt.


Deres siste utgivelse «Sval Torv», ble kåret av tidsskriftet Jazznytt til en av de 50 viktigste norske utgivelsene i løpet av de siste 50 år. I 2010 fikk de «De Unges Lindeman-pris». De har spilt konserter ved kjente festivaler i Europa og de største festivalene Punkt, Kongsberg og Molde i Norge, og har i den seinere tid brukt mye elektronikk i sitt uttrykk.Eivind Lønning – trompet, elektronikk


Espen Reinertsen – saksofon, elektronikk

VEIN PLAYS RAVELLørdag 22. September, 19.00: Oseberg kulturhus


Sveistiske Vein trio gjør jazzimprovisasjoner over Ravel’s musikk.

Trioen er kjent med å bevege seg i ulike musikalske landskap, denne gangen i det klassiske segmentet med Ravel, som appellerer til deres eget uttrykk og musikalske ideer. I løpet av deres eksistens gjennom ti år, har trioen spilt over hele verden. Etter konserten for Musikk i Sentrum, er London neste stopp før ferden går videre til en lengre turne i Syd-Amerika. Michael Arbenz - piano


Thomas Lähns - bass


Florian Arbenz - trommer

VESTFOLD JAZZENSEMBLE


 

Lørdag 22. September, 22.00: Støperiet

 

Festivalen og Urijazz har som mål å presentere yngre utøvere fra regionen. Vestfold Jazzensemble er et prosjektorkester som i utgangspunktet møtes i ferier for å jobbe sammen og spille hverandres musikk. De fleste musikerne studerer eller er i en innledende fase av sitt kunstnerskap. Ensemblet ble etablert i 2013, men det er første gangen de spiller i Tønsberg.  Stiluttrykkene jazz, klassisk og rock er viktige elementer for bandet, som også nevner surfrock, serialistiske komposisjoner og konseptuelle improvisasjonsstykker fra sin portefølje.  Vestfold jazzensemble er under ledelse av Magnus Murphy Joelson, Petter Asbjørnsen og Arne Martin Nybo.

 

Ask Morris Rasmussen - saksofon

 

Lukas Zabulionis - saksofon

 

Tonje Øverland - klarinetter

 

Petter Lien - trompet

 

Magnus Murphy Joelson - trombone

 

Ulrik Ravn – horn

 

Peder Ravn - fagott

 

Jørgen Mathisen - fiolin

 

Arne Martin Nybo - gitar

 

Anders Gleditsch - piano/fender rhodes

 

Petter Asbjørnsen - bass

 

Per Kamfjord - trommer

MUSIKK I SENTRUM FESTIVAL


 21 - 23 september 2018

FØLG OSS


SAMARBEIDSPARTNERE


Copyright © All Rights Reserved